Call me back

alt

Verplicht *

 
Bonus malus berekenen PDF Afdrukken E-mailadres
Het bonus malus systeem, ook wel no-claim korting genoemd, is een systeem waarmee het aantal schadevrije jaren wordt aangeduid. Wanneer men zich op trede 6 bevindt en u bent begonnen op trede 5 dan heeft u in totaal 1 schadevrij jaar opgebouwd. Hiervoor wordt u beloond en dat is terug te zien in de maandpremie. De korting die u krijgt op uw premie is afhankelijk van de verzekeraar.

Het kan ook voorkomen dat u negatieve schadevrije jaren heeft. Dan bent u bijvoorbeeld begonnen op trede 10 en u staat momenteel op treden 8. U heeft dan -2 schadevrije jaren. Wanneer u  negatieve schadevrije jaren heeft, dan heeft u geen korting maar juist een toeslag op de premie van u autoverzekering.
 
Vanaf januari 2016 hanteren verzekeraars een vaste terugvaltabel. Is er sprake van terugval bij een schade? Bij 15 of meer schadevrije jaren daalt het aantal jaren dan standaard naar 10. Bij een lager aantal schadevrije jaren, daalt het aantal jaren met 5. De bonus/malus korting blijft gebaseerd op de eigen tabel van de verzekeraar.
 
Hieronder is het mogelijk om uw autoverzekering te berekenen. Komt u er niet helemaal uit dan is het mogelijk om contact met ons op te nemen. Aan de linkerkant is het mogelijk om uw telefoonnummer in te vullen waarna wij zo snel mogelijk contact met u opnemen.